به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، جواد حسین زاده امروز در دیدار با آیت الله اعرافی که در دفتر مدیر حوزه های علمیه در قم برگزار شد،گفت: تفاهم نامه خوبی میان مرکز ملی آمار و مدیریت حوزه منعقد شده است که امیدواریم بتوانیم در این قالب از ظرفیت های گسترده آن استفاده کنیم.
وی افزود: حوزه های علمیه از اهمیت و جایگاه خاصی برخوردار هستند؛ مرکز ملی آمار نیز به دلیل اهمیت و جایگاه حوزه توجه خاصی به این عرصه دارد زیرا این آمار می تواند در برنامه ریزی های آینده کمک شایانی کند.
رئیس مرکز ملی آمار کشوربیان کرد: در دو حوزه و دو بخش ارتباط زیادی با حوزه داریم که شامل حوزه آموزش و پژوهش است؛ در عرصه آموزشی فعالیت های خاصی در این مرکز انجام می شود؛ باید سهم حوزه های علمیه دینی در محاسبات آموزشی تولید ناخالص علمی آموزشی دیده شود.
وی گفت: در این زمینه پرسش نامه هایی ارایه می شود تا فعالیت های مدارس علمیه خواهران و برادران و اهل سنت، ترسیم شود.
حسین زاده عنوان کرد: در حوزه پژوهش نیز قرار شد که لیست مراکز پژوهشی از سوی حوزه علمیه ارایه شود که این فعالیت انجام شد و این آمار را در محاسبات طرح آمارگیری تحقیق و توسعه قرار دادیم؛ حدود 170 مراکز علمی پژوهشی را دریافت کردیم که 50 پرسش نامه در این عرصه ارایه شد که امیدواریم این پرسشنامه ها گسترش یابد.
وی با اشاره به روز آمار و برنامه ریزی افزود: آمار، مبحثی بسیار گسترده است؛ حوزه های علمیه و آمار می توانند کارکردهای مهمی برای تقویت یکدیگر داشته باشند.
رئیس مرکز ملی آمار کشور بیان کرد: یکی از رویکردهای مهمی که در نظام آماری پیگیری می کنیم، بحث مدرن سازی نظام آماری است؛ یعنی با توجه به توسعه فعالیت های آماری که در سطح جهان ایجاد شده است می توانیم به بهره وری بیشتری در این زمینه برسیم؛ استفاده از ریزداده های آماری و تبدیل آنها را به داده های آماری زیرساخت مهمی برای برنامه ریزی هستند.
وی گفت: یکپارچگی آماری و هماهنگی آماری در رویکرد جدید بسیار مهم است و همه دستگاه ها باید با این روند همکاری داشته باشند؛ پایگاه اطلاعات آماری همه روزه در حال تکمیل است.
حسین زاده عنوان کرد: در سرشماری، ثبت جمعیت، فعالیت و مکان باید تجمیع شود و اگر سامانه ثبت احوال با اطلاعات مکانی و فعالیتی هماهنگ شوند می توانیم در مدت آم زمانی کوتاه تر آمارگیری انجام دهند؛ هزینه های آمارگیری بسیار گسترده است و همین الان برای یک سرشماری باید 350 میلیارد تومان هزینه کنیم؛ از این روی است که سعی داریم با تغییر رویکرد به یک شبکه زنده و پویا برسیم.
وی افزود: آمار به سمت شفافیت هرچه بیشتر می رود و امروز دنیا برای حکمرانی شایسته به خوبی از این آمارها استفاده می کند؛ همیاری ملی برای مدرن سازی نظام آماری کشور شعار امسال مرکز ملی آمار است که در این زمینه نیز خوشبختانه موفق بوده ایم.
رئیس مرکز ملی آمار کشور با اشاره به قوانین خاص دستگاه های کشور بیان کرد: دارای دستگاه ها دارای شخصی نیست بلکه دارای ملی است که باید یکی شود و در آمار ناخالص ملی ما نیز لحاظ شود.
وی گفت: طرح هزینه درآمد خانوار، دارای 65 سال قدمت است که در مرکز آمار وجود دارد که دارای 120 قلم آماری است که می توانیم از این طرح به خوبی در سطوح مختلف اجتماعی و حتی در بین طلاب نیز استفاده شود؛ این هزینه ها شامل مسایلی چون خمس است.
حسین زاده با اشاره به طرح سرانه فرهنگی خانوار عنوان کرد: بیشترین سهم مطالعه خانوارها شامل مطالعه قرآن ادعیه است که بسیار مهم است؛ از دیگر طرح های ما، طرح گذران وقت خانوار است که قطعا اگر این آمارها توزیع شود می توانیم دربرنامه ریزی ها از آنها استفاده کنیم.
وی افزود: در عرصه اجتماعی و فرهنگی، دارای خلاء آماری هستیم که در این زمینه نیز گزارش خوبی جمع بندی شده است که می توانیم حوزه و علوم دینی را نیز به این گزارش اضافه کنیم.